صفحه اصلی / دانستنی / دانستنی | چگونه از دندان اسب مراقبت کنیم؟

دانستنی | چگونه از دندان اسب مراقبت کنیم؟

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که تک تک اعضای بدن اسب برای سلامتی جسمانی وی بسیار مهم است؟ شما باید همه دانستنی‌های لازم در خصوص اسب‌ها را بدانید تا به بهترین شکل از حیوان خود مراقبت کنید. در این مطلب اسب پرشیا خواهی دید که چگونه از دندان اسب مراقبت کنیم؟

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع خوراکی و داروهای ممنوعه برای اسب

آشنایی با شرایط مراقبت از دندان اسب

دندان های اسب با بقیه جانداران متفاوت است چرا که از یک سنی به بعد دندان های اسب رشد نمی کند و هر بار که او غذا می خورد دندان هایش ساییده می شود و از یک حدی دندان های وی بزرگ نمی شود. معاینه دندان های اسب روش معمول برای تشخیص مشکلات دندان ها به شمار می رود با این وجود نشانه های دیگری هم وجود دارد که حاکی از وجود مشکلاتی در دندان های اسبتان است. شما در هر صورتی باید حتی به جویدن اسب نیز نگاه کنید تا جزییات کارهای او را بررسی کرده باشید.

شرایط اسب‌های بیمار در قرنطینه

دندان اسب

اگر بخواهیم برای شما چند نشانه واضح را بیان کنیم می‌توان گفت که اگر اسب شما در جویدن غذا مشکل دارد، در هنگام خوردن مقدار قابل توجهی از غذا از دهانش بیرون می ریزد، رنگ دندانش تغییر کرده، یا مواد هضم نشده ای در مدفوع او دیده می شود، می توانید به وضعیت دندان های او شک کنید. در کنار این موضوع شروع ناگهانی کولیک می تواند غیر عادی و عجیب باشد و نشانه ای از به مشکل خوردن دندان های اسب باشد و سریعا باید در جهت رفع مشکل او به یک دامپزشک مجرب مراجعه کنید.

چگونه پس از حوادث سوارکاری بر ترسمان غلبه کنیم؟

از دیگر موردهایی که ممکن است برای اسب ها پیش بیاید این است که غذای زیادی در بین دندان های اسب گیر می کند و این موضوع ممکن است باعث التهاب لثه وی شود. اگر این عارضه درمان نشود منجر به خرابی دندان شده و بیماری های دیگر لثه را ایجاد می کند. عارضه دیگری که می تواند موجب ایجاد مشکلات دندانی شود در اسبهایی دیده می شود که در زمان تولد، فک بالای آنها بلندتر از حد طبیعی است و به همین خاطر با فک پایین به درستی تراز نمی شود. این ناهماهنگی فک بالا و پایین باعث می شود دندان های در حال رشد اسب نتواند به خوبی ساییده شود و در نتیجه مشکلات دندانی جدی برای او پیش بیاید.

چگونه از کلاه سوارکاری خود مراقبت کنیم؟

دندان اسب

این مساله را در نظر بگیرید که دندان های فک بالای اسب به ناگهان هیچ دندان مقارنی در فک پایین نداشته باشد که ساییده شود و رشد آن به تعادل برسد. در اینجاست که به اهمیت رایج ترین مشکل دندانی اسبها پی می بریم یعنی ساییده شدن ناهماهنگ دندان ها. این عارضه توانایی غذا خوردن و جویدن غذا در اسب را تحت تاثیر قرار می دهد و در نتیجه اسب دچار سوء تغذیه می شود. علاوه بر این، در دندانی که به خوبی ساییده نشده باشد نقاط تیزی ایجاد می شود که در لثه های فک مقابل فرو می رود و باعث تورم و التهاب لثه ها می شود. اگر اسب شما ناگهان شروع به تکان دادن شدید سرش یا به عبارتی پرت کردن سرش به این طرف و آن طرف کرد یا رفتاری غیر عادی با سرش نشان داد می توانید به پیش آمدن چنین عارضه ای شک کنید. از پهلو نگاهی به دندان های اسب بیندازید و بررسی کنید که آیا ساییدگی دندان ها سطحی نرم و منحنی روی دندان ایجاد کرده یا تیزی دارد. اگر تیزی مشاهده کردید لازم است به این مشکل اسبتان رسیدگی کنید.

بیشتر بخوانید: افراد چاق چگونه سوار بر اسب شوند؟

دندان اسب

بیشتر بخوانید: چرا آب آشامیدنی برای سلامت اسب مهم است؟

از دیگر عوامل ایجاد مشکلات دندانی در اسب، آسیبها و صدماتی است که می تواند منجر به از دست دادن یکی از دندان ها شود، که در نتیجه باعث بر هم خوردن روند طبیعی سایش دندان های فک بالا و پایین توسط دندان مقابل می شود و دندانی که در مقابل دندان افتاده قرار دارد بیش از حد رشد می کند. با اینکه اسبهای مسن بیش از همه در معرض بروز مشکلات دندانی هستند اما حتی در کره ها هم ممکن است چنین مشکلاتی پیش بیاید. بررسی مرتب دندان های اسب از نظر وجود تیزی ها یا ناهماهنگی دندان ها می تواند از بروز مشکلاتی مثل آبسه و التهابات لثه جلوگیری کرده و شما را از شر صرف وقت و هزینه بسیار برای درمان آن خلاص کند. تیزی های دندان اسب باید ساییده شود تا تیزی برطرف گردد و به لثه ها آسیب نرسد. در موارد خیلی حاد، ممکن است لازم باشد دندان کشیده شود یا حتی جراحی برای تنظیم کردن دندان ها و برطرف کردن مشکل لازم باشد. شما می توانید از دامپزشک خود بخواهید نحوه مراقبت از دندان های اسب را به شما آموزش دهد تا بتوانید به طور مرتب خودتان آن را چک کنید.

در مورد اسب درمانی چه می‌دانید؟

امیدوار هستیم خواندن این مطلب برایتان مفید بوده باشد
دیگر مطالب آموزشی و مقالات اسب پرشیا را داخل سایت مشاهده فرمایید

درباره

این مطالب را نیز ببینید!

کم اشتهایی در اسب

دانستنی | کم اشتهایی در اسب

کم اشتهایی در اسب و غذا نخوردن اسب به اندازه کافی یکی از مشکلاتیست که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *