همان طور که میدانید اسب سواری نیز همانند سایر رشتهها تجهیزات خاص خود را دارد که البته این تجهیزات گران قیمت نیز هستند. در این مطلب اسب پرشیا قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چگونه در سوارکاری میتوان از کلاه سوارکاری خود مراقبت کنیم؟
دانستنی | چگونه پس از حوادث سوارکاری بر ترسمان غلبه کنیم؟
آیا شما مراقب کلاه سوارکاری خود هستید؟
یکی از ملزومات رشته سوارکاری و اسب سواری کلاه سوارکار است که در تامین امنیت و حفظ سلامتی وی در این ورزش بسیار مهم است و به همین منظور باید به خوبی از این وسیله مراقبت کرد. ضمن این که لوازم سوارکاری نیز قیمت بالایی دارند و به منظور جلوگیری از هرگونه ضرر مالی باید مواظب تمام تجهیزات خود باشید.
چگونه از کلاه سوارکاری خود مراقبت کنیم؟
انتخاب کلاه مناسب
مهمترین مزایا و فواید سوارکاری در سلامت انسان
در وهله اول شما باید کلاهی را انتخاب کنید که از هر لحاظ مناسب قسمت سر و پیشانی باشد. اگر با گذاشتن کلاهی در سر احساس ناراحتی کردید و یا کلاه بیش از اندازه برای سر شما کوچک یا بزرگ بود، در هر دو حالت کلاه دیگری را امتحان کنید چرا که این موضوع مسئله ساز است و در صورتی که گشاد باشد امکان افتادن آن از سر و آسیب به شما و کلاه وجود دارد و در صورتی که تنگ نیز باشد به ناحیه پیشانی و سر فشاری وارد میشود که نمیتوانید پس از زمانی کوتاه به کار خود ادامه دهید.
البته بندی که در کلاه تعبیه شده است، سایز آن را تغییر خواهد داد ولی ما در مجموع کلی و با احتساب این موضوع، نکته بالا را برای شما بیان کردیم.
پس در انتخاب بهترین کلاه برای خود دقت لازم را به خرج دهید و حتما از سالم بودن کلی و جنس مطلوب آن اطمینان حاصل نمایید.
قرار گیری در مکان مناسب
شما باید کلاه سوارکاری خود را در مکان مناسبی قرار دهید که از هرگونه آسیب احتمالی دور باشد. هرگز کلاه خود را در معرض دمای شدید هوا یا در معرض نور خورشید و یا در زین خانه سرد و یخ بندان قرار ندهید. کلاه ها به گونه ای ساخته شده اند که در برابر خیس شدن مقاوم هستند اما باید بگذارید پس از آن در شرایط طبیعی آرام آرام خشک شوند و هرگز برای خشک کردن آن را روی رادیاتور قرار ندهید. هرگز کلاه خود را در گوشه و کنار باشگاه ول نکنید و یا آن را در بالای دیوار قرار ندهید و یا بر دروازه درب ها آویزان نکنید. در دست خود آن را دور ندهید و در ماشین یا زمین نیاندازید و در معرض دست و پای اسب ها قرار ندهید. در راه مسابقات کلاه خود را هرگز داخل اسب کش قرار ندهید.
نژاد اسب سدلبرد آمریکایی را بیشتر بشناسید
بیشتر بخوانید: شرطهای رایج اسب سواری
کاور مخصوص
شاید خودتان بهتر بدانید که کلاه سوارکاری نیز همانند وسایل دیگر نیاز به یک کاور یا جای مخصوص دارد که آسیب نبیند. بهترین وضعیت حمل کلاه به واسطه یک کیسه پارچه ای مخصوص حمل کلاه می باشد که بهتر است زمانی که از آن استفاده نمی شود کلاه با روکش آن در یک جعبه لباس محفوظ بماند. بعد یا قبل از سواری هم می توانید کلاه خود را به چنگک هایی که برای آویزان کردن وسایل تعبیه شده است آویزان نمایید. یکی از دلایلی که بیشتر افراد از به سر گذاشتن کلاه در بهار و تابستان طفره می روند این است که کلاه در این فصول بسیار گرم هستند و گاهی اوقات بوی بدی به مشام میرسد.
جلوگیری از ایجاد بو
البته راه های زیادی برای بو زدایی وجود دارد که میتوانید به وسیله آنها از این موضوع جلوگیری کنید. اما به منظور دفع بو می توان از اسپری های مخصوص این کار که در فروشگاه های لوازم سوارکاری اغلب در دسترس هستند استفاده کرد. همچنین مواد تمیز کننده کلاه نیز در بازار عرضه می شود که برای رهایی یافتن از کثیفی و بد بویی کلاه بسیار مفید هستند. از این مواد برای تمیز کردن سطح خارجی کلاه هم می توان استفاده کرد. آستری های یکبار مصرف نیز برای دور کلاه در ناحیه پیشانی موجود است که پس از هر بار کثیف شدن می توان آستری دیگری را جایگزین و قبلی را دور انداخت. این کار همچنین در بهداشت مو و صورتتان نیز تاثیر گذار است و از تجمع باکتری و میکروب به خصوص در ناحیه سر جلوگیری میشود.
-
آموزش اسب سواری – چرا آب آشامیدنی برای سلامت اسب مهم است؟
بیشتر بخوانید: آشنایی با نژاد اسب شایر
حفظ سلامتی
شایان ذکر است اسب سواری ورزش خوبی برای تمام قسمت های بدن است ولی باید تمامی نکات لازم برای محافظت از سلامت خود را رعایت کنید تا آسیب جدی گریبان گیر شما نشود. در مقاله قبل هم توضیح دادیم که برخی از افراد پس از ایجاد حوادث سوارکاری دچار آسیب روحی میشوند و به دلیل ترس ناشی از حادثه تا مدتی از این رشته دور خواهند ماند. اگر در حین انجام آن نکاتی را رعایت نکنیم ممکن است آسیب های فراوانی را به خودمان وارد کنیم. شایع ترین آسیبی که در حین انجام این ورزش پیش می اید آسیب به اندام فوقانی در هنگام افتادن از اسب است. این آسیب ها می تواند یک کوفتگی یا رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلانی باشد و یا ممکن است موجب شکستگی مچ دست یا شانه یا آرنج شود. آسیب به ستون مهره ها و سر و گردن و حتی مرگ هم میتواند از خطرات اسب سواری باشد.
به همین خاطر در حین سوارکاری سعی کنید تمامی جوانب از جمله داشتن کلاه سوارکاری مناسب و باقی تجهیزات را رعایت کنید و با رعایت نکات آموزشی، از سلامت جسم خود محافظت نمایید.