صفحه اصلی / دانستنی / دانستنی‌ | چرا آب آشامیدنی برای سلامت اسب مهم است؟

دانستنی‌ | چرا آب آشامیدنی برای سلامت اسب مهم است؟

سوارکاری و یا اسب سواری فقط به این که شما سوار بر اسب شوید، آموزش ببینید و یا مسابقه بدهید خلاصه نمی‌شود. بلکه در این رشته ورزشی شما باید انواع و اقسام مسائل را بدانید. در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم که به چه دلیل آب آشامیدنی برای سلامت اسب مهم است؟!
بدون شک آب یکی از نیازهای اولیه انسان، حیوانات و حتی گیاهان است که باعث شادابی، سلامتی و نیازهای اولیه جسم و بدن خواهد شد. در ورزشی همانند سوارکاری نیز که اسب قرار است فعالیت خاصی را انجام دهد و تحرک بدنی داشته باشد، آب سالم و تمیز باید به مقدار فراوان در اختیار او قرار گیرد چرا که شادابی بدن و انرژی او از طریق آب و بعد غذا تامین می‌شود.

برای این که شما یک اسب سرحال و البته فرمان بردار داشته باشید باید تمامی نیازهای اولیه او را برطرف کنید و محیطی آرام، امن و قابل اعتماد را برای او بوجود بیاورید. به عنوان مثال در مورد بحثی که قرار است آن را شرح دهیم باید بگوییم که آب باید به حد کافی تازه و سالم، همیشه در دسترس اسب باشد. اگر اصطبل به سیستم اتوماتیک آبشخور مجهز نمی باشد، روزانه دو سطل بزرگ هر چند ساعت باید در اختیار او قرار گیرد مخصوصا در فصل گرم سال که تعرق اسب بالا است و او با هیبت بزرگش نیاز به آب بیشتری برای سلامت بدنش دارد.

سلامت اسب و نوشیدن آب
همان طور که گفته شد اگر در اصطبل شما به صورت اتوماتیک سیستم تامین آب برای اسب وجود ندارد، حتما به صورت دستی آب تازه را در اختیار وی قرار دهید. بد نیست بدانید جنس آبشخورهای اتوماتیکی از جنس فلزات گالوانیزه، سنگ، خاک رس سنگین، پلاستیک یا فایبرگلاس است که مطمئن ترین نوع آن فایبرگلاس می باشد زیرا جراحات کمتری به بدن اسب ها وارد می کند و دارای لبه های تیز نیست که سلامت جسمی او را هنگام خوردن و یا رفت و آمد به خطر بیاندازد.
دانستن این نکته خالی از لطف نیست که مصرف برخی مواد غذایی نیز باعث شادابی بدن او و در نتیجه جسمی سرحال برای انجام تمرینات سوارکاری و در وهله بعدی مسابقات خواهد شد. مثلا مصرف روزانه هویج و سیب سبب می شود ویتامین های مورد نیاز در میوه جات به بدن اسب برسد. مقدار غذایی که به اسب ها می دهیم بستگی به اندازه بدن او دارد. اسب ها هر چه قدر اندازه بدنی بزرگتری داشته باشند، باید غذای بیشتری مصرف کنند. در محاسبات غذایی، اسب باید ۲/۵ درصد وزن بدن در هر روز خوراک بخورد. اسب ها هر چه قدر غذای کمتر در وعده های بیشتر بخورند شاداب تر و سرحال تر خواهند بود و این موضوع به آنها کمک می‌کند که در تمرینات با انرژی و البته فرمان برداری بیشتری ظاهر شوند.
در سایت اسب پرشیا بخوانید: شاخه‌های مختلف اسب دوانی و اسب سواری
شما باید در مجموع کلی میزان آب مصرفی که بسیار در سلامت اسب مهم است، و یا غذاهایی که می‌تواند آب بدن او را تامین کند و جسم سالم تری را برای او بوجود آورد بشناسید و دائما آنها را با توجه به نیاز روزانه اسب تغییر دهید. گاهی به دلیل تغییر فعالیت های بدنی، جیره های غذایی آنها نیز تغییر می کند. غذا را تدریجا و در طول یک هفته باید عوض کرد تا بدن اسب فرصت داشته باشد خود را با جیره غذایی جدید عادت دهد.
سلامت اسب و نوشیدن آب
برای بهداشت جسمی اسب نیز این نکته را مدنظر قرار دهید که پس از صرف هر وعده غذایی، آخور و مکانی که اسب غذا می‌خورد را تمیز کنید تا باقیمانده مقداری از آن باعث آلودگی در روزهای بعدی نشود. حتما باقی مانده غذا را جمع آوری نموده و در صورت استفاده اسب از کنستانتره، بهتر است در چند نوبت خورانده شود. چون حجم معده اسب کم می باشد و همان طور که گفته شد وعده غذایی کم با دفعات بیشتر بهترین طریقه خوراندن غذا به او است.

بیشتر بخوانید:  با ماهیت ورزش اسب سواری آشنا شوید

در صورت انجام کار سنگین، تمرینات فشرده و یا مسابقات طولانی مدت و مسابقاتی که خورد و خوراک اسب را محدود می‌کنند بهتر است آب به فراوانی در اختیار او قرار گیرد تا او توان مسابقه دادن را داشته باشد و نوبت های غذایی روزانه ۳ مرتبه باشد تا از حد فاصل اتمام خوراک و شروع فعالیت ۲ ساعت گذشته و در این مدت غذا تقریبا هضم شده باشد و او بتواند ادامه فعالیت خود را انجام دهد. جیره غذایی باید خوش خوراک بوده تا اسب با میل و رغبت غذا بخورد و برای انجام کارهایی که قرار است برای شما انجام دهد، انگیزه و اعتماد داشته باشد.
در اسب پرشیا بخوانید: تاریخچه مسابقات اسب سواری

درباره

این مطالب را نیز ببینید!

کم اشتهایی در اسب

دانستنی | کم اشتهایی در اسب

کم اشتهایی در اسب و غذا نخوردن اسب به اندازه کافی یکی از مشکلاتیست که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *