صفحه اصلی / اسب سواری / دانستنی | اهمیت واکسن و داروهای تزریقی برای اسب ها

دانستنی | اهمیت واکسن و داروهای تزریقی برای اسب ها

برای انتخاب ورزشی همانند اسب سواری و تبدیل شدن به یک سوارکار حرفه‌ای، باید هرآنچه در مورد اسب‌ها لازم است را بدانید تا آگاهی شما در این رشته ورزشی افزایش پیدا کند. در همین راستا در این مطلب اسب پرشیا اهمیت واکسن و داروهای تزریقی برای اسب ها را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش اسب سواری | دست‌های سوارکار و ارتباط مناسب با اسب

واکسن اسب

واکسن ها از جمله تاثیر گذارترین سلاح ها برای حفاظت اسب ها در مقابل بسیاری از بیماری ها هستند. در چندین سال گذشته نیز واکسیناسیون جان هزاران اسب را نجات داده و بسیاری از بیماری ها را در گله اسب ها محدود کرده است. واکسن ها چطور باعث حفاظت اسب ها از بیماری میشوند؟ با واکسیناسیون یک ارگانیسم کشته شده یا ضعیف شده وارد بدن اسب میشود و سیستم ایمنی بدن اسب را فعال میکند و بر علیه آن ارگانیسم خاص سلول ها ایمنی بوجود می آید و اگر این ارگانیسم به صورت بیماری به اسب حمله کند سلول های ایمنی فعال شده توسط واکسن، وارد عمل می شوند و بیماری را از بین می برند.

آموزش اسب سواری | ایمنی سوارکار با چه کارهایی تامین می‌شود؟

بعضی اوقات برای دامپزشکان پیش آمده است که محل واکسن زدن آن ها دچار مشکل می شود و تورم و بادکردگی و زخم در محل تزریق ایجاد می شود؛ در برخی موارد هم واکنش های آلرژیک ایجاد میکند که این خودش سلامت اسب رو به خطر می اندازد. بیشتر واکسن های اسبی به صورت داخل عضلانی تزریق میشوند ولی برخی واکسن ها به صورت اسپری هم در جلوی دماغ اسب اسپری میشوند که این روش برای بیماریهای درگیر کنند دستگاه تنفسی مانند آنفولانزا ، گورم و … استفاده می شود. برخی هم بصورت داخل وریدی هست که از واکسن های اسبی این نوع در بازار موجود نمیباشد.

راه‌های مقابله با گزش حشرات و آسیب به اسب

واکسن اسب

واکسن مورد نیاز اسب شما چیست؟

گاهی پیش می آید که یک اسب به همه نوع های واکسن ها نیاز دارد؛ در این مورد دامپزشک اسب شما بهترین تصمیم گیرنده است ولی شما اگر میخواهید بدانید که چه واکسنی برای اسب شما مناسب است، باید این چهار مورد را در نظر بگیرید: ۱-سن اسب : بسیاری از کره اسب ها به علت اینکه ایمنی مادری را بعد از مدتی از دست میدهند به واکسن نیاز پیدا می کنند؛ اسب های مسن هم بسته به شرایط نیازمند واکسن میباشند. ۲- فعالیتی که از اسب خواسته میشود؛ بسیاری از اسب هایی که در فعالیت های ورزشی شرکت می کنند دچار استرس هستند و نیازمند واکسن؛ ولی مثلاً مادیان ها و نریان هایی که برای تولید مثل نگهداری میشوند نیازمند گروهی دیگر از واکسن ها هستند.

چگونه پاهای یک سوارکار قوی می‌شود؟

 ۳- شرایط نگهداری : اسب هایی که زدگی فردی و انفرادی دارند و از بقیه اسب ها در محل جداتری زندگی می کنند و با اسب هایی که با تعداد زیادی دریک مکان پانسیون هستند و یا اسب هایی که فاصله زیادی را از یک مزرعه به یک مزرعه دیگر حمل میشوند، همه این ها نیازمند یک سری از واکسن ها میباشند. ۴- موقعیت جغرافیایی و کشور؛ برخی کشورها یک سری بیماری ها را به صورت اختصاصی در آنجا دارند و باید بر علیه آن بیماری واکسیناسیون انجام شود.

مهم‌ترین مزایا و فواید سوارکاری در سلامت انسان

واکسن اسب

واکسیناسیون مادیان‌ها برای ایجاد ایمنی فعال در مادیان و ایمنی غیرفعال در کره اسب‌ها که از طریق انتقال آنتی‌بادی داخل آغوز به آنها می‌باشد دارای اهمیت است. بخاطر تداخل آنتی‌بادی‌های مادری با پاسخ اولیه واکسیناسیون، دستورالعمل واکسیناسیون برای کره اسب‌ها تغییر کرده است. در هر کشوری باتوجه به بیماری‌های بومی نوع واکسن توسط دامپزشک انتخاب می‌شود.

در مجموع کلام دانستن همه این نکات برای نگهداری یک اسب واجب است چرا که هر چقدر شما اطلاعات لازم در این زمینه را داشته باشید، کمتر با مشکل مواجه خواهید شد و در نگهداری اسب موفقتر خواهید بود. سوارکاری همانند رشته‌های دیگر نیست که موفقیت شما به میزان عملکردتان مربوط شود. در سوارکاری شما باید به اندازه ای که به خود و سلامتیتان اهمیت می‌دهید، حتی بیشتر به حیوانی همچون اسب بپردازید تا یادگیری شما بدون مشکل انجام شود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع خوراکی و داروهای ممنوعه برای اسب

در مورد اسب درمانی چه می‌دانید؟

امیدوار هستیم خواندن این مطلب برایتان مفید بوده باشد
دیگر مطالب آموزشی و مقالات اسب پرشیا را داخل سایت مشاهده فرمایید

درباره

این مطالب را نیز ببینید!

کم اشتهایی در اسب

دانستنی | کم اشتهایی در اسب

کم اشتهایی در اسب و غذا نخوردن اسب به اندازه کافی یکی از مشکلاتیست که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *